Φωτιά: με το βλέμμα των παιδιών  Νέα - Ανακοινώσεις  Πυροσβεστικό Μουσείο  14-10-2012 07:10  0  5479 αναγνώσεις

1940172.jpg
Το Πυροσβεστικό Μουσείο  συμμετείχε στην δράση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.
Οι  μικροί επισκέπτες, στην αρχή της εκδήλωσης είδαν βίντεο με τη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και στο τέλος συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου παρακολούθησαν την ανάγνωση του πυροσβεστικού παραμυθιού «Η χώρα με τα Πράσινα Πυροσβεστικά». Στη συνέχεια ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους στο «εργαστήρι ζωγραφικής» που είχε δημιουργηθεί στην αίθουσα.

Κεντρικό εκθεσιακό σημείο της ξενάγησης, αποτέλεσε η  βιτρίνα με την «προσέγγιση της πυρκαγιάς», όπου παρουσιάζεται η δυνατότητα της φωτιάς να παράγει τόσο πολιτισμό και αγαθά, όσο και καταστροφές.Η ανάγνωση του παραμυθιού «Η χώρα με τα Πράσινα Πυροσβεστικά» του Πύραρχου Αθανάσιου Τζοΐτη έγινε από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Α.Π.Σ. Επιπυραγό Ν.Τσόγκα και την Πυραγό Α.Κουτρή. Οι ζωγραφιές των συμμετεχόντων, αφού ψηφιοποιηθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Μουσείου.Η δράση υλοποιήθηκε με συνεργασία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Α.Π.Σ. του Πυροσβεστικού Μουσείου, με την υποστήριξη της «Πυροσβεστικής Επιθεώρησης».